Tea of life

Met Tea of Life bieden wij een duurzaam geproduceerd Fairtrade assortiment met traditionele en trendy smaken aan.

Wij willen mensen bewust laten genieten van heerlijke thee. Daarom is Tea of Life Fairtrade gecertificeerd en maken wij voor de thee gebruik van natuurlijke en lokale ingrediënten.

Lokale productie

Tea of Life wordt geproduceerd in Sri Lanka in samenwerking met lokale arbeiders. De theeplantages in oorsprong liggen op zo’n 1.500 meter hoogte in ideale klimatologische omstandigheden. Bij het handmatig plukken van de thee worden alleen de bovenste twee blaadjes en een knop geplukt. Dit zorgt voor de beste kwaliteit thee. De thee wordt direct na de pluk vers verwerkt. 

Door het creëren van werkgelegenheid en het betalen van een eerlijke prijs voor onze thee worden de lokale leefomstandigheden verbeterd. Met behulp van de vele decennia aan kennis van de lokale bevolking worden prachtige thee blends met de beste maak geproduceerd.

Door gebruik te maken van lokaal geproduceerde ingrediënten, zoals gember en kaneel, wordt ook de lokale economie ondersteund. Hiermee wordt onnodig transport vermeden.

Duurzaam Fairtrade thee

Verduurzaming

Welke grote en kleine veranderingen kunnen we vandaag maken om groener de toekomst in te gaan? Een vraag die bij Tea of Life dagelijks voorbijkomt om zo de impact op het milieu te verminderen. Minder plastic, ongebleekte theezakjes en geen gebruik van nietjes zijn mooie voorbeelden van vooruitgang. Het is een continue zoektocht naar de juiste balans tussen zo min mogelijk verpakking, een mooie presentatie en behoud van smaak en kwaliteit. Stapje voor stapje wordt geprobeerd betere keuzes te maken.

Kortom: Tea of Life is een mooi natuurproduct, waarbij wordt omgezien naar de omgeving!

De thee wordt handgeplukt

De thee verflenst (verwelkt)

Blaadjes worden gebroken (oxidatie)

In de oven wordt de oxidatie gestopt

De thee wordt gezeefd en gesorteerd

Duurzaam Fairtrade thee

De kwaliteit van de thee wordt gecheckt

De thee wordt lokaal verpakt en gaat op transport naar Nederland

De thee is klaar om van te genieten!